2011 m. birželio 14 d., antradienis

Lietuvos Rytas nesnaudžia: Top4- pasiekiamas dalykas.


Patikimų šaltinių teigimu, ''Lietuvos ryto'' ekipos vadybininkas J.V. liko patenkintas praėjusiu sezonu ir nenorėtų kardinalių permainų komandos sudėtyje, nepaisant to, kad jo ekipa nepateko į išsvajotą ir visai Europai apskelbtą Eurolygos Top-4, pralaimėjo visuose vietiniuose turnyruose ir liko be titulų.


J.V. teigimu, maždaug pusę sezono, jis lankėsi vienoje iš Bulgarijos klinikų, taip pat jis ten užsibuvo dėl to, kad nenorėjo vėl švaistytis laiškais su ponu Romanovu.


Sezono viduryje J.V. visai Europos žiniasklaidai pristatė milžiniškos vertės sutartį su įžaidėju Jonu Vainausku (pačiu savimi), susitarė su atsarginio įžaidėjo vaidmenyje likusiu Mindaugu Jonušu- Minedu, ir įsigijo Big J. Anot Jono Vainausko, tai didelis žingsnis formuojant šio sezono komandą, kuri, jo manymu, garantuotai ras kelią į pergales, bandys patekti į Top16 etapą ir iš karto prasibrauti į finalinį ketvertą, nors dar pats Vainauskas nė nežino ar komanda kitą sezoną žais Eurolygoje.




Būsimos komandos formavimas neturėtų ilgai užtrukti. Pasak Jono Vainausko, deramasi su galimai į Lietuvą atvyksiančiu Nba lygos praktikantu treneriu Eugenijumi Ostapenka. Jau senokai sklandė gandai, jog šis, ką tik Nba čempionu tapęs klaipėdietis gali stoti prie Vilniaus ekipos vairo. Pasak patikimų šaltinių užsienyje, šį trenerį J.V. bando prisivilioti į Vilnių už simbolinę 900 litų išpirką, tuo tarpu E.Ostapenkos kaina yra 4,5 mln. dolerių, todėl yra tik nedidelė tikimybė, kad Ostapenka kitą sezoną pradės sostinės klube.


Vienu iš galimų žaidėjų papildyti sostinės klubą, yra vadinamas buvęs A.Jomanto agentas Amerikoje. Tai Andrius Mažutis. Šio žaidėjo kaina siūbuoja kaip svarstyklėse- Rygos ASK komandoje siekė kone 300 000 milijonų litų, o po šou Europos čempionate ir tapus asmeniniu Jomanto agentu nukrito iki 800 litų per metus.
Spėjama, kad ši esama suma tenkina abi puses, todėl manoma, kad A.Mažutis pasirodys ''Lietuvos ryto'' komandoje.

Neatmetama, jog kitą sezoną klubas gali žaisti Europos taurėje, pasak mūsų šaltinių, klubas turėjo atsisakyti jiems įprasto algų mokėjimo pervedant į banko saskaitą, ji bus mokama vokeliuose, taip siekiant išsaugoti žaidėjus, nes Vainausko dylerių verslas žlugo kai ''Žalgiris'' laimėjo LKL pirmenybes ir LR klubas nusprendė blokuoti savo žaidėjų saskaitas banke. Manoma, kad kitą sezoną žaidėjų algoms skirta suma neviršys 1500 litų.

2 komentarai: