2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

''Krepšinio Karas'' pristato- SlamBall'' (video).


Sveiki skaitytojai. Šį kartą norime jus, ir tuos kurie apie šį dalyką dar negirdėjote, supažindinti su ypatingu sportu. Tai SlamBall (liet. slambolas). Ši sporto šaka yra sudaryta iš amerikietiško futbolo, ledo ritulio ir krepšinio mišinio. Žaidžiama 4 kėliniai po 5 minutes, atakai skiriama 20 sekundžių, aikštelėje yra įrengti specialūs batutai, kurių dėka galima atlikti įspūdingus dėjimus, įvairius manevrus ir taip toliau. Lankas, pritvirtintas prie skydo- guminis.  Apie visa tai ir dar daugiau- šiame straipsnyje.


Taigi, slambolas, atsiradęs 2001 metais, tampa tikru ir populiarėjančiu fenomenu. Tai  kelių sporto šakų hibridas - amerikietiško futbolo, ledo ritulio (dėl apsauginių užtvarų ir sienelių aplink aikštę), ir krepšinio mišinys. Slambolo žaidimą sugalvojo Masonas Gordonas. Teigiama, jog jis mėgdavo 2 dalykus- žaisti krepšinį ir videožaidimus.Taip pat Gordonas dirbo vietinėje televizijoje, tuo metu jam į galvą ir šovė ši idėja. Iš pradžių inventorius buvo juokingas- uždara salė ir aikštelės meistravimas užsitęsęs gana ilgai. Tačiau ilgainiui šis sportas tapo ne vien tik laisvalaikio praleidimo būdu. Susidomėjo įvairios televizijos, ateidavo šiek tiek žiūrovų ir kaip mat šis sporto šaka iškilo. Buvo pastatytos specialios aikštelės, iš kurių vieną matote nuotraukoje, įkurta lyga ir taip toliau.

Vienai iš slambolo lygos, įkurtos 2008 metais, komandų vadovauja Kenny Andersonas, buvęs NBA profesionalas, Kauno „Žalgirio“ žaidėjas, o dabar slambolo komandos „Hombres“ treneris.

5 minučių pilno kontakto kėliniai ir 20 sekundžių trukmės atakos laikas „greito veiksmo“ sąvokai  suteikia naujus standartus: metimai blokuojant, apsistumdymai, techninės pražangos, šuoliai nuo batutų, dėjimai, suktukai, neįtikėtina sportininkų kūno kontrolė, fizinė jėga bei kūrybingumas. Dėjimai ir metimai iš toli vertinami trejais taškais, paprasti metimai iš arčiau- dviejais taškais.

 Faktai:
- dauguma Slambolo žaidėjų yra buvę krepšininkai ir amerikietiško futbolo atstovai, tačiau yra keletas lengvaatlečių ir gimnastų;
- slambolas pagrinde orientuotas į 7-18 metų vaikų auditoriją, gyvenančią video žaidimais;
- „Žvaigždžių karų“ galaktikos filmuose populiariausias žaidimas yra „gravbolas“, kurio taisyklės beveik identiškos Slambolui.


Televizijos kanalas Sport1 praeitų metų vasarą ir prieš porą metų, rodė kai kurias varžybas bei finalus. Šios transliacijos sulaukė gana didelio susidomėjimo. Nežinoma, ar jie toliau jas transliuos.


Toliau pateikiame keletą video apie Slambolą:


SlamBall Top Plays 2011:




Pačio pirmojo sezono epizodai:



Dėjimų konkursas 2010 metais:




Stan Fletcher dėjimų konkurse: 







 
 Tai tiek šiam kartui, tikiuosi jums padarė įspūdį ši sporto šaka. Greitu laiku laukite daugiau naujienų. (Parašykite savo atsiliepimus komentaruose).


(Straipsnyje buvo panaudota medžiaga iš sport1.lt portalo).

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą