2011 m. balandžio 20 d., trečiadienis

Nuogų ultrų armijos palaikomas ''Puntukas-Statyba'' pralaimėjo Šilutės ''Benneton'' ekipai (Pasisakymai).

 alfa.lt nuotrauka




Naujasis ''Puntuko'' žaidėjas, prieš tai gynęs Šarūno Marčiulionio krepšinio mokyklos komandos garbę, Artūras Jomantas buvo netoli trigubo dublio (3 taškai, 2 paslydimai ant parketo, 0,1 atkovotas kamuolys ir -18 naudingumo balų), tačiau tai nepadėjo jo naujajai ekipai pergalingai pradėti pereinamųjų varžybų serijos dėl patekimo į RKL trečiajį divizioną. 
 
Dviaukštį autobusą sirgalių ir ultrų į Šilutės ''Santiago Bernabeu'' nedengtą maniežą atvežusi ''Statyba'' iš Šilutės grįžta nieko nepešusi.   

Pirmose NCAA Triobet Karališkosios Žemaitijos pogrupio lygos (KŽPL) pereinamose rungtynėse Eugenijaus Ostapenkos auklėtiniai išvykoje 52:100 pralaimėjo daugkartinei lygos prizininkei Šilutės ''Benneton'' komandai ir atsidūrė per žingsnį nuo komandos išformavimo bei bankroto.  

Didžiulis būrys nuogų bei aktyvių gerbėjų aistringai palaikė ''Puntuko-Statybos krepšininkus ir leido jiems pasijusti tarsi rungtyniaujant savo aikštėje. Beveik visas rungtynes atsilikinėję statybiečiai prasidėjus lemiamam ketvirčiui priartėjo net iki  25 taškų (45:70), tačiau tai buvo viskas, ką jie sugebėjo. 
Penkis tūkstančius žiūrovų talpinančioje Šilutės arenoje vykusias rungtynes stebėjo  120 ''Puntuko'' sirgalių. Dalis jų publiką ir krepšininkus linksmino pagal Radži- Sveikinam Rytą dainą šokdami savo garsujį ''Aborigeno'' šokį. ''Benneton'' klubo nusivylimui, didžiulėje arenoje girdėjosi tik statybiečių sirgaliai.

''Puntukas-Statyba'': Artūras Jomantas 3 (0,1 atk. kam.), Džokimas Džonsonas 5 ( 11,6 kl. per 10 min), Mindaugas Jonušas-Minedas 6 ( 0,5 rez. perd.), Jonas Vainauskas 3 ( vid. 4,5 išmušti dantys), Antanas Nedzinskas ir Cemalis Nalga po 2. (Cristiano Ronaldo aikštėje nepasirodė trenerio sprendimu).
                                                    
                

                                                        Trenerių ir žaidėjų pasisakymai:
 Eugenijus Ostapenka (''Puntuko'' ekipos vyr. treneris) : ,,Čia yra tokios rungtynes, kur reikia daug priekaištų skirti mano žaidėjams. Reikia pripažinti, kad „Benneton“ žaidė gerai. Mes kovojome išvykoje, mūsų atsakomybė buvo didesnė, buvome nesusikaupę ir tai truputį mus kaustė. Galbūt mūsų legionieriams Džokimui Džonsonui  ir Cemaliui Nalgai šiek tiek trūko nusiteikimo po vakar vykusių išgertuvių, per kurias sprendėme ar suteikti šansą naujai žvaigždei -Antanui Nedzinskui. Kadangi jis su visais žaidėjais pasitreniravo pagal mano taktikas, nusprendėme jį leisti pabėgioti. Manau, mus į dugną eilinį kartą ištempė Didysis J. Juk jis žaidė NBA,ten visi, kiek žinau, yra trigubų dublių meistrai, o jis atliko tik varganą 0,1 rebound'ą. Jonui Vainauskui tai buvo turbūt juodžiausia diena šį sezoną, gal jis kiek perdegė. Esu patenkintas fanais, džiaugiuosi, jog pagaliau išsirinkome naują komandos himną, kurį atlieka Radži. Mačiau, kaip džiaugėsi mūsų fanai, ir kaip jie šoko pagal šią dainą. Aukščiausia klasė.



Mindaugas Jonušas-Minedas (''Puntuko'' komandos pagrindinis įžaidėjas) :  Manau, kad man šis mačas nepatiko, ne vien tik tadiel, kad mes praleimėjome, o dėl to kad iki šiol negavau savo atlyginimo tame paketėlyje kurio visi taip nori. Tai mane prives prie to kad aš vėl pradėsiu dainuot ir mesiu krepšinį. Aš žaidžiu dėl tų papildų, prisiekiu, kad jei gausiu tai ko noriu, iš karto pradėsiu stabiliai rinkti taškus ir priešininkams ir savo komandai, nepasigailėsiu nė vieno, kuris bandys mane nugalėti.
Dėl rungtynių tai pritrūko blaivaus proto ir skaidrios atminties,kad įsidėmėčiau komandos draugus, prisiimu kaltę sau, nes lemiamu momentu, kai buvome priartėję 25-iais taškais,iš jaudulio susipainiojau į kurį krepšį reikia mesti ir taip žaidžiau už ''Benneton'', treneris to nematė, nes buvo užsiėmęs su Jomantu ir mums, deja nepavyko pasivyti varžovų. Atsakomybė, noras stengtis dėl komandos draugų ir algos maišeliuose mus spaudžia per kiekvienas rungtynes. Privalome susikaupti ir išlikti Žemaitijos divizione, tikiu kad mes tai padarysime.

 Vilniaus ''Puntuko-Statybos'' ekipai privaloma laimėti kitas pereinamosios serijos rungtynes su Šilutės ''Benneton'' klubu ne mažiau kaip 48 taškų skirtumu, norint išlikti Karališkajame Žemaitijos divizione.