2011 m. balandžio 16 d., šeštadienis

''Lietuvos Ryto'' žaidėjai- kelių ereliai.

Sveiki, šį kartą apžvelgsime nelabai su krepšiniu susijusį dalyką. Tai- eismo taisyklių pažeidimai, kuriuose, kaip pastebėjau, reguliariai dalyvauja Vilniaus ''Lietuvos Ryto'' komandos krepšininkai.

Ta proga nusprendžiau padaryti šiokią tokią apžvalgą ir čia apžvelgti  atvejus, kai buvo nepaisoma kelių eismo taisyklių, nedrausmingai elgiamasi kelyje ir t.t.

''Lietuvos Ryto'' krepšininkai važinėja tarnybiniais Škoda automobiliais, todėl juos lengva atpažinti iš komandos logotipo ant mašinos durelių ir kitų dalykų.

Jeigu esi žvaigždė arba žinomas krepšininkas, tai nepateisina tavo nedrausmingo elgesio kelyje.  




                                                            
                     
                                                              Taigi, pradedam:


15min.lt nuotrauka
 Šviežiausia naujiena, atsiradusi 2011 04 15 dieną buvo apie D.J. Strawberry. Tarnybinį automobilį 25 metų žaidėjas pasistatė neįgaliesiems skirtoje vietoje, netoli tarnybinio įėjimo į Siemens areną.Tai atrodo lyg pasityčiojimas ar nevykęs pokštas. Juk profesionaliais sportininkais tampa ypač geros fizinės formos žmonės. „Gal užsienietis dar nežino, ką Lietuvoje reiškia invalidų ženkliukas ant asfalto? Galbūt krepšininkas pagalvojo, kad tas simbolis rodo vietas ratuotiems VIP'ams – ypač svarbiems asmenims“, – ironizuodamas svarsto 15min.lt portalo skaitytojas Antanas.  Kaip ir sakiau, tai ne pirmas atvejis, kai dėmesio susilaukia taisykles pažeidinėjantys žaidėjai.








2011 m. 04 07 d.  Šioje nuotraukoje puikuojasi Martyno Gecevičiaus automobilis, pastatytas neįgaliųjų vietoje, tiesiai priešais ženklą „Žmonių su negalia transporto priemonių stovėjimo vieta“. Tokius vardinius automobilius turi visi „Lietuvos Ryto“ komandos krepšininkai, turintys vairuotojo pažymėjimus. Kalbama, kad automobilius gerai pažįsta ir tolerantiškai į jų elgesį kelyje žiūri policijos pareigūnai, bet užrašai ant šono kartais padaro ir meškos paslaugą.
Ne tik tada, kai mašina paliekama neleidžiamoje vietoje, bet ir tada, kai ją pamato įkyrus gerbėjas, kuris mielai prie automobilio palaukia savo dievuko, kad gautų autografą arba bent jau pasilabintų.
 Neatmetama, jog krepšininkai šiuos automobilius gali skolinti ir šeimos nariams, tą leidžia klubo taisyklės.




2010 m. 01 14 d. Bojanas Popovičius, buvęs šio klubo žaidėjas, buvo pasistatęs automobilį A.Goštauto gatvėje, beveik pačiame jos gale, prie verslo centrų.Transporto priemonė stovėjo priešpriešinio eismo juostoje. Pagal Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimus gyvenvietėse, kur yra daugiau nei dvi eismo juostos, automobilius statyti leidžiama tik dešinėje kelio pusėje. Buvo nesunku nuspėti, kad 26 metų krepšininkui išvažiuoti iš šios vietos nepažeidus KET irgi nepavyks.  Iš stovėjimo vietos mašina pajudėjo be posūkio signalo. Vengdamas susidūrimo su automobiliais, skubančiais nuo miesto centro, Škoda vairuotojas Popovičius skubiai kirto dvigubą ištisinę liniją, tokiu būdu grįžo į savąją eismo juostą ir nurūko savais keliais.  




2010 m. 03 21 d. Buvęs Vilniaus krepšinio komandos „Lietuvos rytas“ legionierius Igoris Miloševičius praeitais metais, vairuodamas automobilį Škoda Superb, įkliuvo kelių policijai neblaivus, jam nustatytas 0,89 promilės alkoholio girtumas. Už tai, kad vairavo neblaivus, I.Miloševičiui grėsė bauda nuo 1 000 iki 1 500 litų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 12 iki 18 mėnesių. 




2010 m. 04 07 d. Tuo metu dar 17- metis žaidėjas Valančiūnas vairuodavo savo Wolkswagen Passat automobilį be teisių.
15min.lt žiniomis, nuo artimų žmonių J.Valančiūnas neslepia, jog pradėjo važinėti nuo 16 metų.     Krepšininkas buvo nufilmuotas, atvažiavęs į rytinę treniruotę, išlipantis iš automobilio, žurnalistai bandė jį pakalbinti.Tada jaunasis krepšininkas gana arogantiškai aiškino, kad jo vairavimas yra „mano reikalas“ Su Valančiūnu gana artimai bendraujantis agentas Šarūnas Broga tada minėjo: .„Galiu jus užtikrinti – piktybiškumo čia nėra, tas vaikas yra fantastiškai geros širdies“, – kartojo aukštaūgio globėjas, vertinantis vaikino elgesį kaip jaunatvišką nekantrumą.   Galime pasitelkti ir video:     


Šiuo metu vidurio puolėjas jau yra išsilaikęs vairavimo teises, bei gali vairuoti niekieno netrukdomas.



Taigi, nesvarbu ar esi žvaigždė ar paprastas žmogus, visada reikia paisyti taisyklių ir jų laikytis.

(Panaudota 15min.lt ir eurobasket.lt portalų medžiaga).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą