2011 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Krepšinio Rungtynės.

 


  Sveiki, mieli krepšinio mylėtojai.

Štai ir vėl sulaukėme didžiosios krepšinio šventės – Kauno „Pagirio“ ir Vilniaus „Lietuvos vakaro“ rungtynių. Tiesioginę šių rungtynių įrašo transliaciją jūs matote (arba ne) per nacionalinį „Sport Pabaltic“ kanalą.

Šios rungtynės vyksta Kaišiadorių vidurinės mokyklos sporto salėje. Komandoms teko pasirinkti šią neutralią salę, nes Kauno sporto halė, neatlaikiusi naujojo kubo svorio, sugriuvo, didžioji arena vis dar nepastatyta, o Vilniaus „Siemens“ arenoje šiuo metu savo jubiliejinį (dvidešimtąjį) koncertą atlieka sutuoktiniai Filipas Kirkorovas ir Dima Bilan.

Į Kaišiadoris palaikyti savo komandų atvyko apie keturiolika sirgalių. Likusiems tiesiog neliko vietos, nes įsiutę „Lietuvos vakaro“ gerbėjai su deglais sudegino ir sulaužė kitus suolus. Tiesa, pastarųjų ir neprireikė, nes didžioji dauguma Kauno „Pagirio“ sirgalių dabar piketuoja prie Kauno savivaldybės, reikalaudami išmokėti pinigus jau ir už kitą sezoną.

Na ką, dabar pristatysiu komandų startines sudėtis. Vilniaus „Lietuvos vakaro“ penketukas yra toks: Konanas Barnavič, Artūras Pareigytis pravarde Jomantas, Chuck‘as Norri‘sas, Gecas Martinkevičius ir Marijonas Mikutavičius. Kauniečiai rungtynes pradės tokia sudėtimi: Dankanas Maklaudas, Samhan Kalmarič, Čarlis Čapinas, Jankis Pauliūnas ir Marikas Bobanovičius.

 Kol abi komandos apšilinėja (vilniečiai tam naudoja „Finlandia“, o kauniečiai – „Lituanica“), pristatysiu trenerius ir arbitrus. Kauno komandos treneris yra Ilja Zoro. Vilniečių – Darius Skalūnas. Mačui teisėjauja vieni geriausių Lietuvos arbitrų: Braziukas, Pilypukas ir Dovydukas.

Štai, pagaliau prasideda rungtynės. Ginčo kamuolį lengvai laimi Bobanovičius, perduoda jį Maklaudui, šis veržiasi po krepšiu, bet, krepšininkų terminais šnekant, „įlipa į medį“... ir nežino kaip išlipt... Vietoj jo į aikštelę treneriui Zoro tenka leisti Dolče D.C. Gabbaną.

Išsimeta kamuolį iš užribio ir ataką pradeda „Lietuvos vakaro“ komanda. Chuck‘as Norris‘as perduoda kamuolį Konanui Barnavičiui, pastarasis prasiveržia ir „deda“ kamuolį į krepšį! Tačiau, kol arbitrai supranta, kad tai buvo ne tas krepšys, kuris kabo 3,05 metro aukštyje ir turi tinklelį, o rudas, odinis ir su dviem rankenom, Barnavič „pasipusto padus“ ir dingsta ir su krepšiu, ir su kamuoliu.

Kol abi komandos galvoja kaip toliau žaist be kamuolio, nuaidi sirena – ilgoji pertrauka.


  ***

Sveiki sugrįžę po ilgosios pertraukos, krepšinio mylėtojai. Kol visi ilsėjosi, iš medžio pagaliau buvo iškeltas Dankanas Maklaudas, o teisėjas Pilypukas pasiskolino iš kūno kultūros mokytojo naują krepšinio kamuolį.


  Abiejų komandų penketukai išbėga į aikštelę ir rungtynės tęsiasi. Kol atakuoja Kauno „Pagirio“ komanda ir nieko įdomaus nevyksta, supažindinsiu jus su keitimais, kuriuos atliko komandų treneriai. Vilniaus komandoje pabėgusį Konaną Barnavičių pakeitė komandos kapitonas Stepas Janušk... tai yra Barbarauskas. Stepas Barbarauskas. Kauno komandoje Mariką Bobanovičių pakeitė Mindaugas Kuzma.

Taigi, kauniečiai vis dar tęsia savo ataką. Perdavinėja vienas kitam kamuolį: Samhan Kalmarič... Jankis Pauliūnas... Čarlis Čapinas... staiga kamuolį perima Marijonas Mikutavičius! Niekas nesuspėja paskui jį! Ir...... Kalmarič... Jankis Pauliūnas.... 

  Rungtynėms artėjant prie pabaigos rezultatas lygus: 3:3. Galbūt jis galėtų būti didesnis, jei prieš rungtynes kas nors būtų nuėmęs tinklinio tinklą.

Paskutinė rungtynių ataka! Kauniečiai puola vilniečių krepšį. Perdavimas po krepšiu Kuzmai. Jis meta aidint sirenai ir prieš jį prasižengia Marijonas Mikutavičius. Du baudos metimai. Tačiau kauniečiai, nenorėdami vargint lyderio bereikalingu kamuolio švaistymu į krepšį, atsisako baudos metimų ir geranoriškai sutinka žaist pratęsimą.

Pratęsimas.
   
Tačiau kas gi čia dabar?.. Teisėjas praneša, kad teks baigt rungtynes lygiosiomis, nes dabar salėje turi prasidėt kūno kultūros pamoka 6c klasei...

Tai tiek krepšinio šiandien. Rungtynes jums padėjau stebėti aš, Linas Vyskupėlis, iki kitų susitikimų.


(Pasiremta cha.lt pavyzdžiu).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą