2011 m. kovo 16 d., trečiadienis

Artūras Jomantas atleistas iš Miami ''Heat'',gali prisijungti prie Šarūno Marčiulionio krepšinio mokyklos komandos.

lookatgame.com nuotrauka
Trečiadienio popietę Lietuvą pasiekė nemaloni žinia. Pranešama, jog vienas geriausių pastarojo dešimtmečio Lietuvos krepšininkų Artūras Jomantas, Jungtinėse Amerikos Valstijose žinomas kaip Didysis J, netikėtai buvo atleistas iš Miami ''Heat'' komandos.

''Panašu, kad vieno geriausio visų laikų Lietuvos
įžaidėjo karjera NBA nutrūko''- Skelbia JAV žiniasklaida. ''Didysis J nužudė savo svajonę''- antraštė New York ''Times'' dienraštyje.
Majamio mieste visą naktį spauda nagrinėjo ir ieškojo kaltų dėl šio inicidento. ''Juk Miami ''Heat'' ekipa Šiaulių ''Saulės-Aukštabalio'' komandai sumokėjo net 55 milijonų dolerių, kad persiviliotų lietuvį pas save. Dėl ko taip atsitiko?''- klausė ''The Washington Post''.

Pasak patikimų mūsų šaltinių JAV, Artūras Jomantas buvo priverstas krautis lagaminus dėl ekipos vadovybės veiksmų. Šaltiniai teigė, kad ''Heat'' vadovybė nutarė iš Puerto Riko lygos susigrąžinti savo 3 žvaigždes- C.Boshą, L.Jamesą ir D.Wade'ą, ir kad Majamio ekipos vyriausiojo trenerio Eriko Spoelstros netenkino Didžiojo J žaidimas.  Dar vieną priežastį įvardijo Žydrūnas Ilgauskas- ''Jomantas atsisakė nešioti mano drabužius į skalbyklą, pirkti laikraščius ir spurgas bei bandeles visai komandai.Tai pareigos, kurias privalo vykdyti kiekvienas naujokas,atvykęs į NBA.Jomantas nesutiko vykdyti šių pareigų, todėl mes surengėme streiką prieš Didijį J''- neslėpė Ilgauskas. 



Žvelgiant atgal, prisiminkime Artūro Jomanto geriausias rungtynes ''Heat'' gretose. Varžybose su San Antonio ''Spurs'' komanda kovo pradžioje, Jomantas nusiemė vieną kamuolį po varžovų krepšiu, tačiau aikštės viduryje jį prarado ir viskas baigėsi triuškinamu LeBrono Jameso dėjimu. Rungtynių pabaigoje Didysis J stojo prie baudų metimo linijos ir vos nepataikė baudos metimo. Nepaisant jo pastangų, Majamio komanda nusileido ''Spursams''.   Peržvelkime Artūro statistiką NBA lygoje: Jis ''Heat'' ekipos gretose rungtyniavo nuo 2011 metų sausio 26 dienos. Per tą laiką jo pelnomų taškų vidurkis pasiekė net 4,0001 taško, atkovotų kamuolių- 2,000,4, rez. perdavimų- 0,6. Aikštę jis palikdavo su vid. -28 naudingumo balais ir buvo vienas iš komandos lyderių.

Įžaidėjas per 2 praėjusius metus pakeitė net 5 klubus, tarp jų- Varezės ''Cimberio'', Lietuvos grandas Šiaulių ''Saulė- Aukštabalis'', Kazachstano gigantas Atyrau ''Barsy'', Rietavo ''Liūtas'', bei Telšių ''Žaibolaidis-Technotronikas''.


Mūsų tinklalapio redakcijai po daugybės nesėkmingų mėginimų vis dėl to pavyko telefonu susisiekti su Jomanto agentu Andriumi Mažučiu, bei su pačiu Artūru. Pokalbis su A. Mažučiu:

-Andriau, jūs visą tą laiką buvote šalia Didžiojo J. Kaip jis reagavo į šį įvykį?

-''O kaip jis turėjo reaguot, gi ne mažas vaikas.Jokių ašarų nebuvo, tiesa įvyko inicidentas su vyriausiuoju treneriu. Jomantas išgėrė ant drąsos 50 gramų mūsų naminio skysčio, nuėjo į kabinetą pas trenerį, ir amerikietišku slengu išdėjo viską, ką mano apie ''Heat'' ir Ilgauską. Spoelstra iškvietė apsauginius, jie Artūrą nuramino, kaldami buteliu per galvą, išnešė į gatvę ir paliko. Taip viskas ir užsibaigė.

-O ką mąstote, kur toliau žais Jomantas, kokie yra artimiausi planai?

-Didysis J jau anksčiau turėjo viliojančių pasiūlymų iš įvairių ekipų.Galiu atskleisti, kad šiuo metu juo domisi garsūs klubai, tokie kaip Tbilisio ''Dinamo'', Espo ''Honka'' ,Rakverės ''Tarvas'', Neringos ''Kuršiai'', taip pat mums netikėtą kvietimą atsiuntė Lietuvos kurčiųjų krepšinio rinktinė su Robertu Puzinu priešakyje.   Bet vis dėl to manau, kad realiausius šansus persivilioti įžaidėją turi Šarūno Marčiulionio krepšinio mokykla. Tikiuosi, kad jis atitiks mokyklos lygį, ir mes matysime Didijį J žaidžiant rezultatyviai ir brandžiai.''


   O pats Artūras Jomantas situacijos plačiau nekomentavo. Paprašytas paaiškinti kas įvyko, Jomantas atsakė- ''Nu ko jūs lendat, aš nebegaliu, atleido tai atleido tie pyd******i. Negaliu komentuot, dabar esu susitikime su Wainovskio biržos maklerių komanda, svarstome ar persiųsti Romanovui genų dopingo siuntas'', ir padėjo ragelį.

  Tiksliai nežinoma, apie kokias siuntas kalbėjo Didysis J. Taip pat nežinoma, kur toliau pasisuks geriausio Lietuvos įžaidėjo karjera. Bet kuriuo atveju linkime Jomantui sėkmės ir stiprybės.

-

5 komentarai:

  1. Iškur čia tokie duxai atsirado?:) Bent pasiekit Jomanto lygį. Matot Jomantas, jau nba duonos paragavo.
    O jūs apsikabinę pc čiulpiat jam.

    AtsakytiPanaikinti
  2. "Apsikabinę pc čiulpiat jam" kaip taip įmanoma tu man paaiškink protingasis žmogau ;] panašu, kad pas tave jokios logikos :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Infusionai, nesivargink suprast,lochu logika neperprantama :D

    AtsakytiPanaikinti