2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Artūras Jomantas pralaimėjimu užbaigė savo pasirodymą Telšių ''Power Technotronics'' komandoje.

eurocup.com nuotrauka

18-tąjį pralaimėjimą paeiliui Lietuvos NCAA-Triobet Žemaitijos diviziono pirmenybėse iškovojo Telšių „Power Technotronics“ (0-18) ekipa su Artūru Jomantu. Lenkijos rinktinės atakų organizatoriaus ir komandos kapitono vedama ekipa namuose 39:91 (2:24, 5:23, 13:14, 19:30) pralaimėjo Kretingos ''Nafta-Technikumas'' (10-8) klubui su Povilu Čiukinu. 

Starto penkete rungtynes pradėjęs Didysis J (Artūras Jomantas) pralaimėtojams per 33 minutes pelnė 3 taškus (0/12 dvitaškių), (1/22 tritaškių), atkovojo 0 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 metimą, išprovokavo 1 pražangą, 5 kartus prasižengė, 25 sykius suklydo ir surinko -38 naudingumo balus.

Nugalėtojų gretose starto penkete rungtynes pradėjęs Čiukinas Kretingos ekipai per 19 minučių įmetė 4 taškus (2/6 dvitaškių, 0/3 tritaškių), atkovojo 1 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, 2 kartus suklydo ir surinko net 3 naudingumo balus. 

Po rungtynių duotame interviu nugalėtojų komandos vidurio puolėjas Povilas Čiukinas sakė:  ''Mūsų komanda labai džiaugiasi, jog Jomanto išvykimo dieną, mes iškovojome labai svarbią pergalę, kuri gali mums atverti kelius į Eurolygos kvalifikacinį etapą ir ten mes planuojame nuversti kalnus ir patekti tarp elito. Galbūt, jei nusišypsos sėkmė, komanda iškovos pergalę pirmame etape- toks mūsų kito sezono tikslas ir tikiu kad jį įvykdysime''- šnekėjo Čiukinas.  

Tiesa, prieš kelias dienas žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad Artūras Jomantas būtent sekmadienį ( tai yra šiandien) sužais paskutines savo varžybas ginant ''Technotronikų'' komandos garbę. Prieš šias rungtynes buvo surengta speciali spaudos konferencija, kurioje Jomantas atsisveikino su ekipos sirgaliais ir žaidėjais.

''Aš buvau labai patenkintas savo žaidimu šioje krepšinio šventovėje. Tai neeilinis klubas su giliom tradicijom, ir didžiuojuosi kad būtent aš buvau šios nuostabios ekipos kapitonu. Ačiū personalui, ačiū treneriams, kad jie varžybų metu visiems žaidėjams ir priešininkų ekipai leidžia uostyti mano, iš Daktaro Wainowskio gautus miltelinius maisto papildus, kurie taip teigiamai veikia mūsų jauną komandą ir įpareigoja siekti maksimalių tikslų kiekvienose rungtynėse. Galiu pasakyti, kad ši komanda, žaisdama su manimi, įgavo daug patirties ir kitą sezoną sieks pradėti aukštesniame lygmenyje- RKL trečiąjame divizione, kur žaidžia elitas. Labai to linkiu ir tikiuosi, jog ši svajonė jiems išsipildys''- kalbėjo Didysis J.

 
Telšių ''Power Technotronics'' komandos arena

Emocijų ir ašarų netrūko ir prieš rungtynes. Telšių ''Power Technotronics'' Sporto Centro rūmuose prieš susitikimą, visiems buvo parodytas sirgalių susuktas filmas su Jomanto žaidimo geriausiais epizodais, bei su Lenkijos žydų rabino, ir komandos gerbėjų prašymais pasilikti komandoje. Filmo rodymo metu, arenos tribūnos skandavo ''Joma lik'' ir kitas frazes. ''Tai išskirtinė akimirka mano karjeroje''- apsiašarojęs kalbėjo Artūras. ''Bet aš, pasitaręs su Andriumi Mažučiu, jau priėmiau galutinį sprendimą- toliau žaisiu Šarūno Marčiulionio krepšinio mokykloje''- pridūrė jis. 

''Patikėkite, tai tinkamiausia vieta toliau tobulėti šiam perspektyvuoliui''- po spaudos konferencijos sakė Jomanto agentas Andrius Mažutis. ''Marčiulionio krepšinio mokykla iš Didžiojo J tikisi labai daug''- dar minėjo Andrius. Paklaustas apie Jomanto atlyginimą jis paminėjo, kad per metus įžaidėjas vokeliuose gaus apie 200 litų, o į saskaitą jam bus pervesta Wainowskio biržos maklerių organizacijos alga. Konkrečios sumos Andrius Mažutis nenurodė.

O mums, mirtingiesiems, tenka nekantriai laukti ir spėlioti kokią formą Artūras Pareigytis (Jomantas) demonstruos Šarūno Marčiulionio krepšinio mokykloje. Sėkmės Didysis J!

9 komentarai:

  1. daunas rase konkretus .... toki asila i tuoleta reiketu nuleist

    AtsakytiPanaikinti
  2. tau isvis rasyt reiktu ismokt :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kažkas įžeidė Artūro faną, meilė saisto kaip ir Vainauską turbūt:
    http://www.youtube.com/watch?v=0hiN1Bh4dgI

    AtsakytiPanaikinti
  4. Čukinas, ne Čiukinas autoriau, kuris esi visiškas dundukas

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jobnuto gerbejai rasineja, antplūdis ;D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Patraukiam maisto papildus, kas už rytą!

    AtsakytiPanaikinti