2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Kas „Žalgiryje“ ką veika? (sirgaliaus komentaras)

Neredaguotas krepšinio sirgaliaus komentaras:

Myliu „Žalgiri“ ir man protu nesuvokiama kas darosi su komanda. Jei prieš sezono pradžią daug kas kalbėjo, kad Žalgirio sudėtis tikriausiai geriausia per pastaruosius sezonus. Dabar atrodo, kad tai tik gauja apatišku ir krepšiniu pasisotinusių individualistu. Kodėl „ant popieriaus“ atrodanti stipri sudėtis niekaip negali pradėti žaisti krepšinio ? Kas „Žalgiryje“ ką veika?

Vasarą visi džiaugėsi pasirašytu kontraktu su Sonny Weemsu. Prisipažinsiu- aš nelabai. Jau pirmuosiuose interviu Weemsas pareiškė ko atvyko į Lietuvą- pasikelti savo vertės. Ir tai daro mesdamas visiškai nepaaiškinamus, skubotus metimus, visiškai pamiršdamas savo komandos draugus. Sonny Weemso tikslas „Žalgiryje-kuo geresnė statistika, tai mątosi ir jo žaidime . Individualistas nuo kaulų iki smegenų.

Dar labiau nesuprantamas „Žalgirio“ vadovų sprendimas- sutartis su Lawsonu iki lokauto pabaigos. Aikštėje dažniausiai subinę krapštantis, į krepšį beveik nežiūrintis „snaiperis“ ramiai sau laukia lokauto pabaigos ir dar gauna už tai pinigus. O savo „čiulbesiais“ negerbia nei sirgalių, nei komandos. Kažin ar buvo verta tikėtis, kad Lawsonas persistengs aikštėje. Tiesa tokios apatijos nesitikėjau-visgi profesionalas. Sėkmės Ty Lawson laukiant lokauto pabaigos „Žalgiryje“ , nes jis čia atvažiavo ne žaisti krepšinio, o laukti lokauto pabaigos.

Ką komandoje daro Dejaunas Collinsas man visiška mistika. Jau praėjusias metais amerikietis atvyko tragiškos formos, žaidė baisiai. Atsigavo žmogus per LKL finalus sužaidė kelias geras rungtynes prieš Rytą. Ilgai laukti nereikėjo, iškart po LKL finalo-naujas kontraktas DC!!! Legionierius kuris buvo visiškai nenaudingas komandai beveik visą sezoną, legionierius kurį mano nuomonę reikėjo atleisti vos tik prasidėjus sezonui pratesia sutartį !!! Kodėl? Ką, dar metais senesnis Collinsas gali duoti komandai? Tiesa slypi kažkur anapus arba Romkos galvoje. Kyla klausimas ir kodėl buvo perkamas Popovičius, kai komandoje jau buvo TRYS įžaidėjai? KODĖL?

Visiškai nesuprantu ir vidurio puolėjų pasirinkimo. Kodėl perkami du tokio pat tipo centrai, kurie visiškai nepataiko iš vidutionio nuotolio. Neužmirškime ir tik sezonui prasidėjus atleisto Samhano. Taigi prieš sezoną „Žalgiris“ turėjo TRIS visiškai tokio pat stiliaus, tik nevienodo lygio vidurio puolėjus. Klausimas- kodėl apsimelavęs tinginys Samhanas nebuvo atleistas dar vasarą, kai neatvyko į klubą. O vasaros pabaigoje, kai „žvėris“ pagaliau atvažiavo , buvo teigiama, kad žaidėjas atvyko puikios fizinės formos. Tačiau tiesa paaiškėjo greitai. Dramblotas amerikietis aikštėje niekur nespėdavo, o po 5 minučių praleistų aikštėje tikriausiai per daug hamburgeriu vasarą suėdęs „žvėris“ atrodydavo tarsi po maratono. Kodėl dar vieno aukšto žmogaus galinčio pataikyti neieškota dar vasarą? Kodėl buvo laukiama sezono pradžios, kai žaidėjų krepšinio rinkoje mažiau? Ryškiai pavėluotai prasidėjusios naujo žaidėjo paieškos užsitęsė, o dabar apie jokius komandos papildymus, net neužsimenamą. O męs „Žalgirio“ fanai turime žiūrėti į aikštėje dažnai pėstute vaikštantį Javtoką, kuris susidaro įspūdis prieš metus nors ir „be kojų“ žaidė geriau. Atrodo, Javtokui dažnai visiškai nusispjaut kas vyksta aikštėje. Kažkada gynybą garsėjęs Javtokas dabar gynyboje atrodo blogiau už Andriuškevičių, kai šis pradėjo žaisti „Žalgiryje“ ir svėrė 60kg. Stumdo kas nori mūsų rinktinės kapitoną...

Nesuprantu, kodėl Klimavičius negali sužaisti nors keletos solidžių rungtynių Europoje.Susidaro įspūdis, kad jį kamuoja kažkokia Europinio lygio rungtynių fobija. Tadas jau kelis metus puikiai, solidžiai ir svarbiausiai stabiliai žaidžia LKL. Visada puikiai sužadžiai ir su Rytu. Tačiau kai ateina metas kažką parodyti ir Europoje-Klimavičius kažkur dingsta. Net prieš 2 metus, kai Klimavičius buvo pagrindinis „ Žalgirio“ 4 numeris, ir gavo tikrai daug žaisti, jis taip ir neiššovė. Progreso per 2 metus Tadas visiškai nepadarė. Ar tikrai verta laikyti žaidėją kuris gerai žaidžia tik LKL? Kodėl lenkų „Prokom“ sugebėjo prisivilio Motiejūną , o „Žalgiris“ ne? Apskritai visiškai nesuprantu kodėl prieš kelerius metus šis žaidėjas buvo paleistas. 

 Sezonas įsibėgėja, o „Žalgirio“ žaidimas negerėja. Nepadėjo ir eilinis Romavo cirkas- atleistas Zourosas. Vilkinama, ir kelias savaites vykusi naujo trenerio paieška, kuri pavirto dar vienu Romanovo mono spektaliu, su tik jam vienam suprantama pabaiga. Įdomu kas „Žalgiriu“ vadovaus sezono pabaigoje? Spėjų, kad naujų Romanovo realybės šou „PROGRĖSAS“ serijų sulauksime jau artimiausiu metu. O mums „Žalgirio“ sirgaliams belieka laukti ir tikėti šviesesniu rytojumi! Tikiu, kad pavasarį apginsime LKL čempionų titulą.Kodėl? Skaitykite primąjį sakynį ;]

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą